Холограмен дисплей в Белоградчик

Холограмен дисплей в Белоградчик

Белоградчик бе част от тридневно информационно пътуване „Туризъм на две граници – “От Торлашко, та до Влашко” – винен, кулинарен, ловен, културен, автентичен селски и трансграничен туризъм. Събитието е предназначено за презентиране на нови туристически атракции, представяне на условията в местата за настаняване и хранене. Организатори са община Белоградчик и Асоциацията на екскурзоводите в България.

Повече от 45 представители на туроператори, туристически агенции и екскурзоводи от цялата страна пристигнаха в Белоградчик след дегустация на ястия от турлашката кухня в община Чупрене. Гостите посетиха единствения в Северозападна България природонаучен музей, разположен в една от залите на Посетителския център.

В конферентната зала те имаха възможността да гледат филм с анимиран хронологичен исторически разказ за Белоградчишка крепост – от времето на Римската империя до наши дни. Продукцията е представена в 3D формат, на интерактивен дисплей с размери 2 на 3 метра и холограмен ефект, което предизвика сериозен интерес и много емоция сред гостите.

Дисплей с такива размери, засега, е монтиран единствено в Белоградчик и е дело на братята Иво и Димитър Игнатови – родом от града на скалите, и автори на продукцията. Към момента озвучаването е на български и английски езици, но предстои надграждане, включващо и други езици.

По време на туристическия сезон за туристите и гостите на града ще се предлага и друга атракция – привързано издигане, или свободно летене с топловъздушен балон. На вечерята бяха представени още атракции, туристически пакети и предложения – Детски приключенски лагер в Стакевци, електрически велосипеди и други.
В качеството си на съорганизатор на събитието Валя Александрова  – представител на Асоциациата на екскурзоводите в България, сподели, че гостите са много удовлетворени от приказния зимен пейзаж на Белоградчишките скали и Северозапада като цяло и още, че въпреки капризите на времето нито един туроператор не се е отказал от участие.

След Белоградчик, гостите ще посетят „Баба Вида“ и новия епиграфски център във Видин, след което ще отпътуват за северната ни съседка Румъния.

Източник : dariknews

Leave a Reply