Запознайте се с виртуалната реалност (VR)

Запознайте се с виртуалната реалност (VR)

VR индустрията стана един от най-големите растежни пазари и то в много различни индустрии, като реклама, компютърни игри, реклама и бизнес. И сега вече със същите високи темпове навлиза и в пътуванията по света.

Най-ранните VR ентусиасти са Thomas Cook, Marriott, Lufthansa и Etihad, те реализираха потенциала на технологията и създадох уникална платформа, за да завладеят клиентите си и да ги вдъхновят за предстоящите им пътувания с компаниите. Д-р Jonathan Forder говори за това как привлекателните VR преживявания могат да създадат истински спомени и да помогнат на клиентите да разгледат дестинациите и да си изберат хотел.

„Когато влезем в приложението на VR, ние не просто разглеждаме местоположение, посещението ни там е на съвсем друго ниво. Опитайте и запомнете последното ви VR изживяване и го визуализирайте пред себе си в пространството. Вероятно ще помните и предвидите по-финните детайли от това местоположение. Например как са разполежени мебелите или къде се намира телевизора. VR ни позволява да посетим тези места, а това помага на умовете ни да създават по-багати спомени от тези места, повече от всяка друга медийна кампания“.

 Ползите от технологиите VR и AR в рамките на туристическата индустрия все още чакат да бъдат проучени, тук са някои от нашите идеи за разработване на този вълнуващ и нов свят.

  • Ангажирането с клиенти на цифрова платформа е доказано, че увеличава продажбите. Виртуалните обиколки дават възможност на клиентите да разглеждат стаи и места за отдих, когато планират почивка. Тази комбинация от потапяне и вдъхновение за почивка ще помогне за затвърждаване на продажбите.
  • Използването на VR за изграждане на връзка между гост и хотел е чудесен начин да се откроите от конкуренцията. Чрез разказването на историята на вашият курорт, представянето на вашите служители и мнения от други гости ще изградят емоционална връзка между вас и гостите ви.
  • VR е не само за големите хотели или курорти. Airbnb променя лицето на пътуването, хората се интересуват повече и пътуват до нови места. VR е мащабируема за всякакъв размер бизнес и може да се използва дори от най-малките и независими компании.
  • Покажете какво прави вашият курорт специален. Помогнете на гостите си да планират посещението си, като създадете дигитален маршрут, като използвате персонализирано мобилно приложение с опция за Поднесете им визия на онова, което е наблизо, къде да намерят най-добрите ресторанти и какви забележителности могат да видят. Накарайте ги да се чувстват у дома, още преди да пристигнат.

 

Leave a Reply